Coronavirus COVID-19

Zorginstellingen en de jeugdhulp staan onder zware druk door het coronavirus. Noodgedwongen bieden ze minder zorg of op een andere manier. De inspectie ziet dat professionals in de zorg zich iedere dag inspannen om onder bijzondere omstandigheden goede zorg te leveren. Inspecteurs zien ondertussen toe op de kwaliteit, de veiligheid en de continuïteit van de zorg en de jeugdhulp.

Signalen uit de zorg

Inspecteurs hebben dagelijks contact met zorgverleners, producenten, leveranciers en andere zorgorganisaties zoals patiënten- en cliëntenorganisaties. Zij spreken met hen over de effecten van het coronavirus op het werk in de zorg. Door dit contact hebben wij een actueel beeld van de kwaliteit van zorg binnen de verschillende sectoren en van mogelijke problemen die deze zorg in de weg staan. Wij delen deze signalen met betrokken organisaties, zoals brancheorganisaties en het ministerie van VWS. Daarnaast publiceren wij deze signalen in onze wekelijkse nieuwsbrief 'Zorgsignalen tijdens coronacrisis’. Op deze nieuwsbrief kan iedereen zich abonneren.

Veelgestelde vragen over vaccineren

Er zijn veel vragen over het vaccineren tegen Covid-19. Bekijk hier een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden.