Coronavirus COVID-19

Dit is onze informatiepagina over het coronavirus. Hier staan berichten verzameld over hoe wij het toezicht vormgeven tijdens de coronacrisis. Deze vindt u hierboven op categorie. Verder vindt u hier vlogs van Ronnie van Diemen, inspecteur-generaal Gezondheidszorg en Jeugd. Informatie en richtlijnen voor zorgprofessionals is te vinden bij het RIVM. Algemene informatie vindt u op Rijksoverheid.nl.

De rol van de inspectie

Als inspectie houden we de risico’s voor de kwaliteit, de veiligheid en de continuïteit van de zorg in de gaten. Ook kijken we of er knelpunten zijn in de onderlinge samenwerking tussen zorgaanbieders en andere betrokkenen. En we kijken naar de kwaliteit en beschikbaarheid van medische hulpmiddelen en medicijnen.

Melden en vragen

In ons toezicht houden we natuurlijk ook rekening met de situatie nu. We laten het aan de verantwoordelijkheid van zorgaanbieders zélf om eigen, professionele en verantwoorde keuzes te maken rond het coronavirus. We geven zorgaanbieders daarbij de ruimte maar willen wel graag geïnformeerd worden als er knelpunten zijn.  Zorgaanbieders die weten wie hun accounthouder is kunnen direct met hem of haar contact opnemen. Ook bij vragen. Voor anderen zijn we bereikbaar via ons meldpunt voor zorgprofessionals of het Landelijk Meldpunt Zorg voor burgers.

Video's

Nieuws

Abonneren op nieuws over dit onderwerp Meer nieuws