Archief

IGJ archiveert www.igj.nl dagelijks.

Archieven online beschikbaar

Informatie van de overheid moet goed vindbaar zijn. Zowel informatie van nu als van vroeger. Oude informatie kan belangrijk zijn voor onze geschiedenis of cultuur. Ook kunnen burgers en bedrijven rechten ontlenen aan de informatie op een overheidswebsite. In een rechtszaak bijvoorbeeld kan informatie van een overheidswebsite als bewijsmiddel worden gebruikt. Daarom worden oude pagina's van igj.nl bewaard.

Wilt u weten wat er eerder stond op deze website? Ga dan naar de archieven van www.igj.nl. Hier vindt u het archief vanaf 2 oktober 2017.

Oude websites IGZ en IJZ

In het archief vindt u ook de websites van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de Inspectie Jeugdzorg (IJZ). In oktober 2017 zijn beide organisaties gefuseerd en verder gegaan als de IGJ. U vindt de oude websites door bovenstaande link te volgen en in het uitklapmenu voor de website te kiezen die u wilt zien. Het gaat dan om de websites zoals ze op 1 oktober 2017 online stonden.

Hoe werkt het webarchief?

Het archief maakt dagelijks een kopie van de gehele website igj.nl. U kunt het webarchief op 2 manieren gebruiken:

  1.  U kunt door de site navigeren op een bepaalde dag in het verleden, door op de kalender ( in de grijze balk links op het scherm) een datum te selecteren. U kunt teruggaan tot 3 oktober 2017 op igj.nl.
  2.  Via de zoekbalk (onder de kalender) kunt u de site doorzoeken. De zoekbox zoals u op igj.nl gewend bent, werkt níet in het webarchief.
Voorbeeld zoekfunctie archief

Tips bij het zoeken in het webarchief

  • Het webarchief bezoekt u het beste met een computer, laptop of tablet.
  • U kunt in het zoekveld meerdere woorden invullen. Gebruik geen aanhalingstekens. De zoekmachine doorzoekt alle pagina’s en documenten in het webarchief.
  • Gebruik in uw zoekterm geen speciale tekens, zoals - \ ? of letters met een accent, zoals ë
  • In de lijst met zoekresultaten kunt u uit de blauwe titel afleiden om welke type informatie het gaat. Bijvoorbeeld een nieuwsbericht of rapport.
  • Pdf’s herkent u aan het rood-witte Adobe Acrobat logo. Alle documenten (pdf’s) hebben op Rijksoverheid.nl altijd een voorlooppagina. U kunt een document daarom ook terugvinden via een webpagina. U herkent een webpagina aan het logo van een witte pagina met een groen bolletje.
  • De URL van de zoekresultaten (de rode tekst) geeft aanwijzingen over het soort pagina dat gevonden is. Bijvoorbeeld een document als er /document/ in de URL staat, of een tekstpagina als er /onderwerpen/  in de URL staat.
  • Ook de oorspronkelijke plaatsingsdatum staat in de URL. Deze is niet 100% betrouwbaar, omdat een document soms op een later moment vervangen is door een nieuwere versie.
  • U vindt geen rapporten van de inspectie over zorgaanbieders of bedrijven. Hiervoor gelden andere openbaarmakingstermijnen dan voor de rest van het archief.