Philips Respironics, Inc., 2024-CC-SRC-001, Trilogy Evo, Trilogy Evo O2, Trilogy EV300

Philips Respironics is op de hoogte gebracht van een mogelijk veiligheidsprobleem bij de Trilogy Evo-, Trilogy Evo O2- en Trilogy EV300-apparaten waarbij het beademingsapparaat een alarm voor lege batterij of stroomuitval kan afgeven terwijl er nog voldoende stroom beschikbaar is. Dit kan leiden tot plotseling verlies van beademing terwijl het apparaat een alarm afgeeft.

Fabrikant: Philips Respironics, Inc.
Europees vertegenwoordiger: Respironics Deutschland GmbH & Co.KG
Product: Trilogy Evo, Trilogy Evo O2, Trilogy EV300
Datum FSN: 3 april 2024

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.