Olympus Medical Systems Corporation, QIL FY24-EMEA-38-FY24-OMSC-06, High Flow Insufflation Unit

Olympus has become aware of an increased trend from both repairs and customer complaints of the “UHI-4 stopping CO2 gas supply with the front panel LED turning off”. Based on the analysis of customer complaints, this issue was determined to be associated with a Control board, or CR board, pressure sensor circuit failure. 

Fabrikant: Olympus Medical Systems Corporation
Europees vertegenwoordiger: Olympus Europa SE & Co. KG
Product: High Flow Insufflation Unit
Datum FSN: 18-03-2024

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.