EUROS, FSN-FSCA-2023-02, NEMOST - Growing Domino - ø 5.5 mm

Following one customer complaints, we have noted that the locking ring on the notched rod of the NEMOST device was not tight enough in the sterile packaging. When the opening of the sterile pouch was performed, the body of the domino slid along the notched rod. This failure is probably due to a lack of tightening during the assembly before sterile packaging of these batches of NEMOST.

Fabrikant: EUROS
Product: NEMOST - Growing Domino - ø 5.5 mm
Datum FSN: 21 februari 2023

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.