Covidien llc, FA1215, LigaSure Blunt Tip Laparoscopic Sealer/Divider, Nano-coated

Deze terugroeping wordt uitgevoerd voor één partij (11320187X) van het hulpmiddel LigaSure™ met stompe tip na ontvangst van zestien (16) klantenrapporten waarin staat dat de bek van het hulpmiddel moeilijk te openen was of niet wilde openen na toepassing op weefsel. 

Fabrikant: Covidien llc
Product: LigaSure™ Blunt Tip Laparoscopic Sealer/Divider, Nano-coated
Datum FSN: 6 december 2021

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.