Maquet Cardiopulmonary, FSCA-2021-08-19, Heater-Cooler Unit HCU 40

Maquet Cardiopulmonary GmbH has received complaints for the HCU 40 Heater-Cooler Unit about ice melting in relation to 3-way-valve malfunctions.

Fabrikant: Maquet Cardiopulmonary GmbH
Product: Heater-Cooler Unit HCU 40
Datum FSN: 23 augustus 2021

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.