ChipSoft B.V. RMT221 - HiX

Met dit bericht informeert ChipSoft u over een ongewenst effect in HiX 6.2, module CS-Medicatie, onderdeel Cytostatica voorschrijven. Dit ongewenste effect is geïntroduceerd met Sif 116287, hotfix 6.2 HF15.0.
Het probleem komt voor bij het voorschrijven van kuurmedicatie. Indien een kuur wordt voorgeschreven met VMO’s zonder parameterdosering en de dosis wordt gereduceerd, wordt na het aanpassen van de meetwaarden weer gerekend met de initiële 100% dosering. De software reset de dosering naar 100%, maar de dosering verandert daarna niet terug naar de juiste dosisreductie. Hierdoor ontstaat een foutief dosispercentage en foutieve dosering.

Fabrikant: ChipSoft B.V.
Product: HiX

Waarschuwing van de fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.