Philips Medical Systems-Philips Efficia Monitors (CM10/12/100/120/150)


Philips heeft een rapport ontvangen waaruit bleek dat een Philips Efficia CM-monitor met lithium- ionbatterijen waarvoor de verwachte levensduur was overschreden, is oververhit/ontbrand. Deze batterijen moeten worden vervangen na 300 laadcycli of zodra de batterijcapaciteit 80% van de capaciteit van een nieuwe batterij is (afhankelijk van wat als eerste voorkomt).

Philips brengt een systeemupdate voor de software van de Efficia CM-monitoren uit, waarmee gebruikers de conditie van de batterij kunnen bekijken en die gebruikers waarschuwt zodra het tijd is om de batterij te vervangen.

Op de volgende pagina's kunt u vinden om welke apparaten het gaat en vindt u instructies voor maatregelen die u kunt nemen. Neem de maatregelen die staan beschreven in het gedeelte “Door de klant/gebruiker te ondernemen actie” van dit bericht.

Fabrikant: Philips Medical Systems
Product: Philips Efficia Monitors

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.