Field Safety Notice: 1stQ - Pseudophakic intraocular lens AddOn

1stQ voert deze terugroepactie uit nadat enkele alleenstaande gevallen van fibrinereacties na de implantatie van sferische AddOn lenzen werden gerapporteerd.

Fabrikant: 1stQ
Product: Pseudophakic intraocular lens A4SW00 Acrylic IOL AddOn

Waarschuwing van de fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.