Gewijzigd overzicht van generieke toestemmingen

Van de geneesmiddelen Imipramine-tabletten en Virgan-ooggel wordt de toestemming verlengd tot en met 12 juli 2025. Let op: bekijk in het onderstaande overzicht de voorwaarden die gelden per geneesmiddel.

De generieke toestemming geldt onder voorwaarden en is verlengd voor:

  • Imipramin-neuraxpharm, Imipramine, filmomhulde tablet, 10 mg, 25 mg en 100 mg
  • Virgan, ganciclovir, ooggel, 1,5 mg/g

Wat is een generieke toestemming?

Als de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) een generieke toestemming geeft voor een geneesmiddel zonder handelsvergunning in Nederland, mogen fabrikanten, groothandelaars en apotheekhoudenden dit bij uitzondering toch leveren. Zij hoeven dit niet per patiënt aan te vragen via het formulier leveren op artsenverklaring. Wel is voor elke patiënt een artsenverklaring nodig. Het is verplicht om een administratie van deze artsenverklaringen bij te houden.