Toezicht op farmaceutische producten

Leuk dat je interesse hebt om bij ons op de afdeling Farmaceutische Producten aan de slag te gaan. Bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) werken wij aan het bevorderen van de kwaliteit en veiligheid van de zorg en jeugdhulp in Nederland. Bij de afdeling Farmaceutische Producten doen wij dat vooral op het gebied van geneesmiddelen. Iedereen in Nederland moet er op kunnen vertrouwen dat geneesmiddelen beschikbaar, veilig en van de juiste kwaliteit zijn.

©Hollandse Hoogte

Inspecteurs van de afdeling Farmaceutische Producten houden toezicht op de gehele geneesmiddelenketen, van preklinisch en klinisch onderzoek, via productie en distributie tot aan bewaking van (goed gebruik van) geneesmiddelen. Maar ook op de toepassing van geneesmiddelen, in het bijzonder reclame en gunstbetoon en Opiumwet. Daarnaast ziet de afdeling toe op de weefselketen en bloedvoorziening.

Jaarlijks voeren we meer dan 200 inspectiebezoeken uit bij (ziekenhuis)apotheken en farmaceutische bedrijven in binnen- en buitenland. Dit doen wij volgens het motto: duidelijk, onafhankelijk en eerlijk. 

Wil jij ook jouw kennis op het gebied van geneesmiddelen inzetten voor veilige zorg in Nederland? Vanwege het groeiend aantal farmaceutische bedrijven zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s:

Vacatures

 1. Inspecteur Good Distribution Practices (GDP) Farmaceutische Producten
  Wij zoeken 2 nieuwe collega-inspecteurs GDP. De GDP inspecteurs voeren inspecties uit bij groothandelaren van geneesmiddelen en werkzame stoffen, en bij bemiddelaars in geneesmiddelen.
 2. Senior Inspecteur Opiumwetzaken Farmaceutische Producten
  Als Senior Inspecteur Opiumwetzaken houd je toezicht op de distributieketen van geneesmiddelen en de naleving van de Opiumwet. Ook voer je inspecties uit bij bedrijven, apotheken en ziekenhuizen om de naleving op de Opiumwet te controleren.
 3. Senior Inspecteur Good Manufacturing Practices (GMP) Farmaceutische Producten
  Wij zijn op zoek naar 2 nieuwe collega’s die toezicht houden op het gebied van GMP. In deze functie houd je toezicht op de productie en distributie van geneesmiddelen en grondstoffen.
 4. Senior Inspecteur Bloed & Weefsel Farmaceutische Producten
  Als Senior Inspecteur Bloed & Weefsel houd je je bezig met het met toezicht op de keten van lichaamsmateriaal dat is afgenomen van donoren en weer wordt toegepast bij patiënten. Toezichtbezoeken voer je uit bij de weefselinstellingen en de bloedvoorziening organisatie
 5. Coördinerend Specialistisch Inspecteur Farmaceutische Producten
  Als Coördinerend Specialistisch Inspecteur Farmaceutische Producten zorg je ervoor dat patiënten vertrouwen kunnen hebben in de kwaliteit van hun geneesmiddelen. Je houdt, samen met een collega inspecteur, toezicht op de productie- en de distributieketen en voert nationale en internationale inspecties uit bij fabrikanten, bereidende apotheken en groothandels in geneesmiddelen en werkzame stoffen.
©IGJ

Als inspecteur bij de afdeling Farmaceutische Producten:

 • Hou je toezicht op de fabricage, distributie, bijwerkingen en de beschikbaarheid van geneesmiddelen.
 • Overleg je met of bezoek je nationale en internationale farmaceutische bedrijven.
 • Bekleed je een spilfunctie die je de uitdagende mogelijkheid biedt om echt het verschil te maken 
 • Speelt je werk zich veelal midden in het brandpunt van de actualiteit af.
 • Kom je te werken op een afdeling met bevlogen en integere collega’s met een voorliefde voor goede zorg voor patiënten.

Inspecteursopleiding

Bij ons leer je het inspecteursvak. Jij neemt kennis en ervaring mee op het gebied van geneesmiddelen en wij stomen je vervolgens klaar voor het inspectiewerk. Hiervoor volg je een Rijksopleiding voor startende inspecteurs, waarbij de werkpraktijk van het inspecteren centraal staat. Ook neem je deel aan IGJ- en afdelingsspecifieke en praktijkgerichte modules voor (beginnende) inspecteurs. Gedurende je loopbaan faciliteren en investeren wij in jouw (persoonlijke) ontwikkeling.

Tot slot

Wil jij je ook inzetten voor veilige, beschikbare en een juiste kwaliteit geneesmiddelen in Nederland en Europa? En lijkt het je een uitdaging om op de afdeling Farmaceutische Producten bij de IGJ te werken? Solliciteer dan nu!

De vacatures staan t/m 3 maart 2021 open op werkenvoornederland.nl (scroll naar beneden voor de vacatures).

Ben je benieuwd welke functie bij jouw profiel aansluit en/of zou je meer informatie willen over de verschillende mogelijkheden? Kom met ons in contact.

 • Op 8, 17, 23 en 26 februari bieden wij de mogelijkheid om je vragen persoonlijk aan één van onze collega's te stellen middels een videogesprek. Meld je hiervoor aan bij Conny Gnodde-Warmerdam, managementondersteuner Farmaceutische Producten, via cj.warmerdam@igj.nl. Geef hierbij aan welke datum jou schikt. Je ontvangt zo snel mogelijk een uitnodiging met een link voor het videogesprek
 • Daarnaast nemen de teamleiders bij inhoudelijke vragen graag contact met je op. Stuur hiervoor je naam en telefoonnummer naar Conny Gnodde-Warmerdam, via cj.warmerdam@igj.nl. Zij zorgt ervoor dat je z.s.m. wordt gebeld
 • Vragen m.b.t. de procedure kun je stellen via vacatures@igj.nl.