Toezicht op farmaceutische producten

Leuk dat je interesse hebt om bij ons op de afdeling Farmaceutische Producten aan de slag te gaan. Bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) werken wij aan het bevorderen van de kwaliteit en veiligheid van de zorg en jeugdhulp in Nederland. Bij de afdeling Farmaceutische Producten doen wij dat vooral op het gebied van geneesmiddelen. Iedereen in Nederland moet er op kunnen vertrouwen dat geneesmiddelen beschikbaar, veilig en van de juiste kwaliteit zijn.

Beeld: ©Hollandse Hoogte

Inspecteurs van de afdeling Farmaceutische Producten houden toezicht op de gehele geneesmiddelenketen, van preklinisch en klinisch onderzoek, via productie en distributie tot aan bewaking van (goed gebruik van) geneesmiddelen. Maar ook op de toepassing van geneesmiddelen, in het bijzonder reclame en gunstbetoon en Opiumwet. Daarnaast ziet de afdeling toe op de weefselketen en bloedvoorziening.

Jaarlijks voeren we meer dan 200 inspectiebezoeken uit bij (ziekenhuis)apotheken en farmaceutische bedrijven in binnen- en buitenland. Dit doen wij volgens het motto: duidelijk, onafhankelijk en eerlijk. 

Beeld: ©IGJ

Inspecteursopleiding

Bij ons leer je het inspecteursvak. Jij neemt kennis en ervaring mee op het gebied van geneesmiddelen en wij stomen je vervolgens klaar voor het inspectiewerk. Hiervoor volg je een Rijksopleiding voor startende inspecteurs, waarbij de werkpraktijk van het inspecteren centraal staat. Ook neem je deel aan IGJ- en afdelingsspecifieke en praktijkgerichte modules voor (beginnende) inspecteurs. Gedurende je loopbaan faciliteren en investeren wij in jouw (persoonlijke) ontwikkeling.

Als inspecteur bij de afdeling Farmaceutische Producten:

  • Hou je toezicht op de fabricage, distributie, bijwerkingen en de beschikbaarheid van geneesmiddelen.
  • Overleg je met of bezoek je nationale en internationale farmaceutische bedrijven.
  • Bekleed je een spilfunctie die je de uitdagende mogelijkheid biedt om echt het verschil te maken 
  • Speelt je werk zich veelal midden in het brandpunt van de actualiteit af.
  • Kom je te werken op een afdeling met bevlogen en integere collega’s met een voorliefde voor goede zorg voor patiënten.

Vacatures

Wil jij je ook inzetten voor veilige, beschikbare en een juiste kwaliteit geneesmiddelen in Nederland en Europa? En lijkt het je een uitdaging om op de afdeling Farmaceutische Producten bij de IGJ te werken? We hebben regelmatig vacatures openstaan op: