Aanwijzing voor PZP Health Care uit Rotterdam

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft PZP Health Care een aanwijzing gegeven. De thuiszorg die PZP Health Care biedt in de omgeving van Rotterdam en Capelle aan den IJssel vertoont al langere tijd tekortkomingen. PZP Health Care moet binnen 4 maanden aan de normen uit de aanwijzing voldoen.

Meter waarbij de wijzer op het rode vlak staat, wat een zware maatregel betekent
Beeld: ©IGJ

Dit is er aan de hand

Op 9 juni 2023 stelde de inspectie PZP Health Care onder verscherpt toezicht van een halfjaar. Het is PZP Health Care niet gelukt om binnen die tijd de kwaliteit van zorg te verbeteren. Zo sluiten risico’s, zorgplannen en rapportages nog steeds niet goed op elkaar aan. Ook houden de zorgverleners van PZP Health care zich onvoldoende aan de richtlijnen voor het veilig bewaren en geven van medicijnen. Daarnaast moet PZP Health Care incidenten goed onderzoeken en waar nodig verbeteringen doorvoeren. Bovendien stuurt het bestuur van PZP Health Care onvoldoende op de kwaliteit van zorg. 

Hoe nu verder?

Om af te dwingen dat PZP Health Care alsnog de noodzakelijke verbeteringen doorvoert, legt de inspectie nu een aanwijzing op. Hiermee is  het verscherpt toezicht tot een einde gekomen. PZP Health Care moet uiterlijk 19 mei 2024 voldoen aan de aanwijzing. Als het nodig is, kan de inspectie verdere maatregelen nemen. 

Documenten

PZP Health Care

Rotterdam