Verscherpt toezicht voor De Vrede Thuiszorg in Veldhoven

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft De Vrede Thuiszorg in Veldhoven onder verscherpt toezicht gesteld. De Vrede biedt persoonlijke verzorging en verpleging in de omgeving van Eindhoven en Tilburg. De inspectie constateerde tekortkomingen in de zorg die De Vrede verleent. De tekortkomingen moet de thuiszorgaanbieder binnen 6 maanden wegnemen. 

Meter waarbij de wijzer op het gele vlak staat, wat een milde maatregel betekent.
Beeld: ©IGJ

Dit is er aan de hand

Op 7 november 2023 bezocht de inspectie De Vrede. Dit na een eerder bezoek in april 2023. Toen zag de inspectie al tekortkomingen. De inspectie stelt nu vast dat het De Vrede niet is gelukt om zelf de nodige verbeteringen door te voeren. 

De inspectie ziet onder meer tekortkomingen op het gebied van voldoende personeel, de kennis en deskundigheid van de zorgverleners en het systematisch bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de zorg.

Hoe nu verder?

De Vrede moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 22 juli 2024, voldoen aan de normen voor goede zorg. De inspectie volgt dit nauwgezet tijdens het verscherpt toezicht. Als het nodig is kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Documenten

De Vrede Thuiszorg

Veldhoven