Aanwijzing voor Lobie Care in Utrecht

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft thuiszorgaanbieder Lobie Care in Utrecht een aanwijzing gegeven. De zorg bij Lobie Care voldoet niet aan de normen voor goede zorg. Lobie Care moet binnen twee maanden aan de aanwijzing voldoen.

Dit is er aan de hand

Op 10 maart bezocht de inspectie Lobie Care. Dit na een eerder bezoek in juli 2021. We stellen nu vast dat Lobie Care nog steeds niet voldoet aan de normen voor goede zorg. De tekortkomingen brengen risico’s met zich mee voor de veiligheid van de cliënten. De inspectie legt een aanwijzing op om een einde te maken aan die risicovolle situatie.

Aanwijzing voor Lobie Care
Beeld: ©IGJ

We zien dat niet alle zorgverleners die Lobie Care inzet, bevoegd en bekwaam zijn voor de handelingen die zij uitvoeren. Ook wordt er bij Lobie Care onvoldoende methodisch gewerkt. Zo verloopt het geven van medicijnen onzorgvuldig en heeft niet elke cliënt een zorgplan. Daarnaast wordt de zorg niet bij iedere client op tijd geëvalueerd. Lobie Care werkt niet blijvend aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg.

Hoe nu verder

Vanwege de ernst van de situatie heeft de inspectie een aanwijzing gegeven. Dat is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee we een zorgaanbieder verplichten om de zorg te verbeteren. Lobie Care moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 19 juli 2022 aan de aanwijzing voldoen. Als Lobie Care niet aan de aanwijzing voldoet kan de inspectie een vervolgmaatregel opleggen om het naleven van de aanwijzing af te dwingen.

Documenten

Kaart

Lobie Care

Utrecht