Einde last onder dwangsom voor Zorgvilla Decor in Ede

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de last onder dwangsom voor Zorgvilla Decor in Ede beëindigd. De zorgvilla voor ouderen heeft de zorg voldoende verbeterd om aan de last onder dwangsom te voldoen.

Zorgvilla Decor einde lod

Dit was er aan de hand

Sinds 2019 bezocht de inspectie Zorgvilla Decor een aantal keer. Bij deze inspectiebezoeken bleek dat het bestuur niet in staat was de tekortkomingen weg te nemen. Dit leidde tot een aanwijzing in oktober 2020 en een tweede aanwijzing in april 2021. Afgelopen augustus zag de inspectie nog steeds tekortkomingen in onder andere het methodisch werken en in het sturen op kwaliteit en veiligheid. Daarom legde de inspectie op 1 september Decor een last onder dwangsom op.

Dit heeft Zorgvilla Decor gedaan

Decor heeft de zorg voldoende verbeterd om de tekortkomingen grotendeels weg te nemen. Hierbij zet Decor deskundigheid van buitenaf in om te leren en verder te verbeteren.

Hoe nu verder

Het dwangsomtraject is hiermee beëindigd. Decor voldoet aan de last onder dwangsom buiten de gestelde begunstigingstermijn. Dit betekent dat er dwangsommen zijn verbeurd. De inspectie vraagt Decor om de verbetermaatregelen op de locatie te blijven bewaken. Dit proces zal de inspectie nauwlettend blijven volgen.

Documenten

Kaart

Zorgvilla Decor in Ede