Gezinshuis Happy Home, Heinkenszand

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd toetst of vanaf 2016 gestarte aanbieders van jeugdhulp voldoen aan de basiseisen voor verantwoorde jeugdhulp. Dit onderzoek gebeurt aan de hand van het toetsingskader Nieuwe toetreders jeugdhulp. In februari 2021 deed de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd onderzoek bij Gezinshuis Happy Home in Heinkenszand. 

Happy Home biedt als gezinshuis langdurig verblijf aan jeugdigen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar. Deze jeugdigen mogen bij Happy Home opgroeien tot ze zelfstandig kunnen wonen of weer bij eigen ouders kunnen opgroeien. Er wordt zorg geleverd op basis van de jeugdwet voor kinderen vanuit de provincie Zeeland en op het moment van toezicht wonen er zes jeugdigen in het gezinshuis. Happy home werkt als zelfstandig gezinshuis onder de vlag van Zorgmuiters door middel van een franchiseconstructie.

Zorgmuiters is een collectief van gezinshuizen dat naast administratieve ondersteuning Happy Home ook ondersteunt met het opstellen van de begeleidingsplannen van de jeugdigen en de vraagstukken die zich tijdens die begeleiding voordoen. 

Happy Home voldeed op het moment van het onderzoek aan 13 van de 15 beoordeelde verwachtingen uit het toetsingskader Nieuwe toetreders jeugdhulp. 

Inmiddels heeft Happy home maatregelen genomen, zodat wordt voldaan aan veertien verwachtingen. De inspectie verwacht dat Happy Home maatregelen neemt om te voldoen aan alle verwachtingen. Er is nog verbetering nodig op de volgende verwachting: 

  • De aanbieder waarborgt dat de professionals werken volgens de professionele standaarden. 

De inspectie zal de voortgang bij Happy Home volgen en zo nodig toetsen in de praktijk.