Ezelkunsten, Maarsbergen

In augustus 2019 heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een hertoets uitgevoerd bij Ezelkunsten in Maarsbergen. Aanleiding was het onderzoek in augustus 2018 waarbij de inspectie een aantal tekortkomingen constateerde. Ezelkunsten is gevraagd om maatregelen te nemen en de inspectie hierover te informeren. Het doel van de hertoets was om te bepalen of de eerder geconstateerde tekortkomingen en aandachtspunten inmiddels waren opgeheven en de aanbieder verantwoorde jeugdhulp biedt.

Ezelkunsten voldeed op het moment van de hertoets aan dertien van de twintig beoordeelde verwachtingen uit het toetsingskader Verantwoorde Hulp voor Jeugd. Aan zeven verwachtingen voldeed Ezelkunsten niet. De inspectie heeft bij acht verwachtingen een aandachtspunt geformuleerd.

De inspectie concludeert dat Ezelkunsten ten tijde van de hertoets nog onvoldoende verbetering heeft gerealiseerd ten opzichte van de eerste toets. Doordat er sprake was van onvoldoende verbetering heeft de inspectie met de aanbieder gesproken over de verbeterpunten, urgentiebesef en de direct te treffen verbetermaatregelen.

De inspectie verwacht dat Ezelkunsten de benodigde verbeterpunten vertaalt in een nieuw verbeterplan met concrete maatregelen om alle geconstateerde tekortkomingen op te heffen, inclusief termijnen waarbinnen deze maatregelen geïmplementeerd zijn. Het plan wordt getoetst op volledigheid, ambitie en realisme. Op basis van dit plan bepaalt de inspectie het vervolgtoezicht.