Gezinshuis Engelenburght, Ede

Voor gezinshuizen, zorgboerderijen en andere aanbieders die kleinschalige jeugdhulp met verblijf bieden, gebruikt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (hierna: de inspectie) een op maat gesneden toezicht. Om te bepalen of een aanbieder verantwoorde jeugdhulp biedt, gebruikt de inspectie een selectie van 29 verwachtingen uit het toetsingskader Verantwoorde Hulp voor Jeugd. In juli 2019 deed de inspectie onderzoek bij Engelenburght. Doel van het onderzoek was om te bepalen of Engelenburght verantwoorde jeugdhulp biedt.

Gezinshuis Engelenburght is een kleinschalig gezinshuis plus dat staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 65057287. Engelenburght biedt jeugdhulp aan jeugdigen met complexe problematiek met als doel om een opname in de gesloten jeugdhulp te voorkomen. De aanbieder heeft een franchiseovereenkomst met Gezinshuis.com en heeft het keurmerk voor gezinshuizen. De aanbieder werkt als onderaannemer van Intermetzo, Spirit en Lijn5.

Engelenburght voldeed op het moment van het onderzoek aan 26 van de 29 verwachtingen uit het toetsingskader Jeugdhulp met verblijf. Bij de thema’s uitvoering hulpverlening en cliëntenpositie voldeed Engelenburght aan alle getoetste verwachtingen voor het bieden van verantwoorde jeugdhulp.

De inspectie acht Engelenburght in staat om verantwoorde hulp te bieden en vertrouwt erop dat Engelenburght samen met haar hoofdaannemers concrete verbetermaatregelen doorvoert om aan alle verwachtingen te voldoen. De inspectie blijft de ontwikkelingen volgen vanuit haar reguliere toezichtrol.