Gezinshuis Kinderparadijs Lieveren

 In juli 2019 heeft de inspectie een toezichtbezoek uitgevoerd om na te gaan of de kwaliteit van de door Gezinshuis Kinderparadijs geboden jeugdhulp in voldoende mate was verbeterd en Gezinshuis Kinderparadijs inmiddels verantwoorde jeugdhulp biedt. Om te bepalen of een aanbieder verantwoorde jeugdhulp biedt, gebruikt de inspectie een selectie van 29 verwachtingen uit het toetsingskader Verantwoorde Hulp voor Jeugd.

Gezinshuis Kinderparadijs voldeed op het moment van het toezicht aan alle 29 verwachtingen uit het toetsingskader ‘Verantwoorde Hulp voor Jeugd’. Bij vier verwachtingen heeft de inspectie een aandachtspunt geformuleerd.

De inspectie concludeert dat Gezinshuis Kinderparadijs het afgelopen jaar, na een intensief traject, voldoende verbeterkracht heeft getoond en dat er een grote verbetering zichtbaar is in de kwaliteit van het handelen van de gezinshuisouders ten opzichte van het eerste bezoek van de inspectie.

De inspectie acht Gezinshuis Kinderparadijs in staat om verantwoorde hulp te bieden en zal de ontwikkelingen blijven volgen vanuit haar reguliere toezichtrol.