Avezeer Nieuw- en Sint Joosland

In januari 2018 onderzocht de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd de hulp bij Avezeer. Doel van het onderzoek was om te bepalen of de aanbieder verantwoorde jeugdhulp biedt. Omdat de inspectie bij dit onderzoek een groot aantal tekortkomingen constateerde, is de aanbieder gevraagd om maatregelen te nemen en de inspectie hierover te informeren. In april 2019 heeft de inspectie een hertoets uitgevoerd en daarbij getoetst of de eerder geconstateerde tekortkomingen en aandachtspunten waren opgeheven en Avezeer verantwoorde jeugdhulp biedt. Dit rapport beschrijft de bevindingen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd naar aanleiding van deze hertoets.

Avezeer voldeed op het moment van de hertoets aan 29 van de 32 verwachtingen uit het toetsingskader Jeugdhulp met verblijf. Bij de thema’s uitvoering hulpverlening, veiligheid, leefklimaat en cliëntpositie voldeed Avezeer aan alle getoetste verwachtingen voor het bieden van verantwoorde jeugdhulp. 

De inspectie acht Avezeer in staat om verantwoorde hulp te bieden en vertrouwt erop dat Avezeer concrete verbetermaatregelen doorvoert om aan alle verwachtingen te voldoen. De inspectie blijft de ontwikkelingen volgen vanuit haar reguliere toezichtrol.