Aflevering alternatieven voor Claritromycine suspensie,125 mg/5ml en 250mg/5ml, toegestaan tot en met 6 mei 2024

Vanwege een tekort aan ‘Claritromycine suspensie 125 mg/5ml en 250mg/5ml, granulaat voor orale suspensie’ mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden alternatieve geneesmiddelen afleveren aan artsen. Deze geneesmiddelen moeten uit een andere Europese lidstaat komen. Als alternatieven commercieel niet beschikbaar zijn in een andere Europese lidstaat, mogen partijen ze ook uit het Verenigd Koninkrijk of uit een MRA-land (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) halen.

Het gaat alleen om alternatieve geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Claritromycine Sandoz suspensie 125 mg/5 ml, granulaat voor orale suspensie (RVG 30849)
  • Claritromycine Sandoz suspensie 250 mg/5 ml, granulaat voor orale suspensie (RVG 30850)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Ze hoeven ook geen administratie van artsenverklaringen bij te houden.
 

Toestemming is tijdelijk

De handelsvergunninghouder geeft aan dat het nog niet duidelijk is wanneer het geneesmiddel weer voldoende op voorraad is. De toestemming geldt daarom voorlopig tot en met 6 mei 2024.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het besluit met kenmerk 2024-2965873/IT2091005 in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor aflevering van alternatieve geneesmiddelen, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.