Beëindiging onderzoek inspecties

In december 2019 deed Parnassia een melding  over een steekincident op 29 november 2019 in Den Haag waarbij een patiënt van Parnassia betrokken was.

Wij vroegen Parnassia om de gebeurtenis te onderzoeken. De betrokken patiënt woonde bij de Kessler Stichting. We verzochten Parnassia daarom het onderzoek zoveel mogelijk samen met de Kessler Stichting uit te voeren en ook de samenwerking en informatieoverdracht tussen beide zorgaanbieders te analyseren.

De begeleiding door de Kessler Stichting wordt gefinancierd door de gemeente vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). GGD Haaglanden is de toezichthouder op de Wmo-zorg in Den Haag. De gemeente heeft GGD Haaglanden gevraagd om onderzoek te doen naar de opvang door de Kessler Stichting en een onderzoek naar de ketensamenwerking tussen de verschillende instanties ten tijde van het incidenten.  

In deze brief van 11 februari 2021 gaven we een oordeel over de kwaliteit van het onderzoek door Parnassia en de geformuleerde verbetermaatregelen. Wij volgen de implementatie van de verbetermaatregelen, met speciale aandacht voor de ketensamenwerking.

We hebben het moment van publicatie van deze brief afgestemd met de gemeente Den Haag.

Documenten