Rapport Lokale teams, CJG Capelle aan den IJssel

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (hierna: inspectie) voerde in december 2022 aangekondigd toezicht uit bij het Centrum voor Jeugd en Gezin van de gemeente Capelle a/d IJssel (hierna: CJG).

De inspectie is positief over de deskundige professionals die bij het CJG werken. De professionals zijn gericht op wat goed gaat in een gezin en op het stimuleren van de eigen regie. Zij sluiten goed aan bij de behoefte aan ondersteuning van het gezin. De inspectie heeft vertrouwen in de stappen die het CJG zet om er voor te zorgen dat bij de intake de veiligheid in een gezin altijd onderwerp van gesprek is. Daarnaast verwacht de inspectie dat het CJG uniforme richtlijnen hanteert voor het actief betrekken van jeugdigen tijdens de intakefase. De inspectie volgt de verbeteringen bij het CJG in het reguliere toezicht.