CBP Het Samenhuis B.V. Locatie Sappemeer

In maart 2020 voerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd toezicht uit bij CBP Het Samenhuis B.V. CBP Het Samenhuis B.V. biedt intramurale en ambulante jeugdhulp. De intramurale jeugdhulp wordt geboden op twee locaties, één in Zuidlaren en één in Sappemeer. Het toezicht van de inspectie betreft de locatie in Sappemeer.

CBP Het Samenhuis voldeed op het moment van het toezicht aan 27 van de 29 onderzochte verwachtingen uit het toetsingskader Verantwoorde Hulp voor Jeugd. Aan twee verwachtingen werd niet voldaan.Direct na het toezicht heeft de aanbieder wat betreft één verwachting verbetermaatregelen getroffen. Ten aanzien van de andere verwachting is nog verbetering nodig.

Verbetering is nodig ten aanzien van 2.1.2. Professionals schatten de veiligheidsrisico's van de jeugdigen systematisch in. Bij twee verwachtingen formuleert de inspectie een aandachtspunt.

  • De inspectie acht CBP Het Samenhuis B.V. in staat om verantwoorde hulp te bieden
  • en vertrouwt erop dat CBP Het Samenhuis B.V. zelfstandig concrete verbetermaatregelen doorvoert om aan alle verwachtingen te voldoen. De inspectie blijft de ontwikkelingen volgen vanuit het reguliere toezicht.