Brief beeindiging toezichttraject Pluryn Eefde

In november 2020 bracht de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een bezoek aan Pluryn, locatie Eefde om te bepalen of Pluryn op deze locatie verantwoorde jeugdhulp biedt. Pluryn voldeed op het moment van het toezicht op de locatie in Eefde aan veertien van de zeventien onderzochte verwachtingen uit het toetsingskader Verantwoorde Hulp voor Jeugd. Aan drie verwachtingen voldeed Pluryn tijdens het toezicht niet. 

De inspectie vroeg aan Pluryn een verbeterplan op te stellen met concrete maatregelen om de geconstateerde tekortkomingen op te heffen, waarbij de inspectie deze verbetermaatregelen heeft gemonitord.
De inspectie ziet op basis van de voortgangsbezoeken die zij heeft afgelegd dat Pluryn, locatie Eefde, de implementatie van de verbetermaatregelen en het komen tot een rendabele bedrijfsvoering voortvarend heeft opgepakt.

De conclusie van de inspectie is dan ook dat Pluryn, locatie Eefde, de afgelopen tijd voldoende verbeterkracht heeft getoond om de monitoring van het verbetertraject te kunnen beëindigen en om het toezichttraject af te sluiten.