Aflevering alternatieven voor Bumetanide 1 mg en 2 mg tabletten langer toegestaan

Vanwege een tekort van ‘Bumetanide 1 mg en 2 mg tabletten’ mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden alternatieven afleveren aan artsen. Deze alternatieven moeten afkomstig zijn uit een andere lidstaat. Als de alternatieven commercieel niet beschikbaar zijn in een andere lidstaat, mogen ze ook uit het Verenigd Koninkrijk of uit een MRA-land (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) worden betrokken.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde werkzame stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Bumetanide CF 1 mg, tabletten (RVG 23140)
  • Bumetanide CF 2 mg, tabletten (RVG 24313)
  • Bumetanide Sandoz tablet 1, tabletten 1 mg (RVG 23048)
  • Bumetanide Sandoz tablet 2, tabletten 2 mg (RVG 24312)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouders hebben aangegeven dat naar verwachting bovengenoemde geneesmiddelen vanaf 9 februari 2024 weer voldoende voorradig zullen zijn om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 9 februari 2024.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het besluit met kenmerk 2023-2933323/IT2081089 in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.