Toezicht op jeugdhulp en maatschappelijke zorg

Leuk dat je interesse hebt om bij ons voor het domein Jeugd en Maatschappelijke zorg aan de slag te gaan. Bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) werken wij aan het bevorderen van de kwaliteit en veiligheid van de zorg en jeugdhulp in Nederland.

Domein Jeugd en Maatschappelijke zorg houdt toezicht op een breed scala aan (jeugd) zorgaanbieders die zorg bieden aan veelal kwetsbare doelgroepen.

We willen dat het toezicht op de langdurige zorg en jeugdhulp beter aansluit bij de toenemende netwerkstructuur van deze zorg. Daarnaast willen we in ons toezicht meer recht doen aan de ervaringen en kennis van alle betrokkenen, zeker die van patiënten en cliënten zelf. Hiervoor hebben we nieuwe collega’s nodig!

Met het oog op onze publieke taak vinden wij het belangrijk om goed aansluiting te vinden bij verschillende doelgroepen in de maatschappij. Bij de Inspectie hechten wij waarde aan openheid en gelijkheid. Iedereen kan en mag zichzelf zijn. Wij werken in divers samengestelde teams. Dat maakt het werk leuker, innovatiever en effectiever. Wil jij daar deel van uitmaken en meewerken aan de voortdurende verbetering van de maatschappelijke zorg en jeugdhulp in Nederland? Dan willen wij heel graag met je kennismaken!

Deze video’s geven een goed beeld van het werk als inspecteur

In de video’s vertellen inspecteurs wat het inspecteren binnen de jeugdhulp en maatschappelijke zorg inhoudt:

*Muziek speelt* 

Gabriëlle Hilbers – Senior Inspecteur afdeling Jeugd: 
Ik hou er erg van om bij de Inspectie te werken. Ik ben zelf heel nieuwsgierig ingestoken, ik hou ervan om van alles te weten. En om dat uit te zoeken, dat hoort heel erg bij het inspectiewerk bij het toezicht. 

Thijs Melchior – Coördinerend en Specialistisch Inspecteur afdeling Gehandicaptenzorg: 
Ja, ik ben heel trots op m'n werk, het is gewoon heel mooi om te doen. Ik denk dat het werk is wat er echt toe doet. 
Het unieke van ons werk is ook dat we overal komen. We komen door het hele land, allerlei organisaties waar wij komen. Dus we hebben eigenlijk ook een heel goed beeld van de zorg. Dat maakt het werk ook heel erg boeiend. Ik zit samen met Gabriëlle in het team Gedwongen Zorg. 

Gabriëlle Hilbers – Senior Inspecteur afdeling Jeugd: 
Dat is natuurlijk niet alleen van Jeugd of van Gehandicaptenzorg, maar van alle afdelingen overkoepelend en daarom werken wij daar samen in één overstijgend team. 

Thijs Melchior – Coördinerend en Specialistisch Inspecteur afdeling Gehandicaptenzorg: 
Het is altijd heel mooi dat je gewoon multidisciplinair naar een probleem kijkt of naar een melding kijkt en dat altijd iedereen daar zijn unieke inbreng in heeft. 

Gabriëlle Hilbers – Senior Inspecteur afdeling Jeugd: 
Het innemen van de telefoon van een cliënt, dat kan al gedwongen zorg zijn als de cliënt dat zelf niet wil, maar het wel beter is. Waar wij dan met de instelling ook over in gesprek gaan als we daar zijn. Dan zeggen we: Hoe kun je de jongeren er zelf toe bewegen, dat ie zijn telefoon inlevert of dat ie hem weglegt. Misschien kan ie hem wel ergens anders leggen in zijn kamer, zodat ie ook niet ermee bezig gaat. Daar leert die jongere veel meer van dan het afpakken. Als je hier als nieuwe inspecteur komt werken krijg je een trainingsprogramma, een scholingsprogramma. 

Thijs Melchior – Coördinerend en Specialistisch Inspecteur afdeling Gehandicaptenzorg: 
Ik heb heel veel kansen gekregenen ik leer eigenlijk nog elke dag. 

Gabriëlle Hilbers – Senior Inspecteur afdeling Jeugd: 
Je gaat heel veel in de praktijk leren, dus heel snel mee op toezicht en daar kijken: hoe werkt het eigenlijk? Bij de collega's die bij de IGJ werken zie ik dat ze heel gedreven zijn, dat ze er voor gaan om de zorg te verbeteren. 

Thijs Melchior – Coördinerend en Specialistisch Inspecteur afdeling Gehandicaptenzorg: 
Dit team werkt met heel veel verschillende disciplines: artsen, verpleegkundigen, begeleiders, jong en oud. 

Gabriëlle Hilbers – Senior Inspecteur afdeling Jeugd: 
Er is zeker ruimte voor humor en ik vind zelf bij de IGJ dat ze bijzonder goed zijn in borrelen en in feestjes. 

Thijs Melchior – Coördinerend en Specialistisch Inspecteur afdeling Gehandicaptenzorg: 
Vind je het mooi om multidisciplinair samen te werken binnen de Inspectie, maar ook in 't veld kom dan bij ons werken. 

*Muziek speelt*

Logo Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verschijnt in beeld. 

Beeldtekst: Duidelijk.
Onafhankelijk.
Eerlijk. 

*Muziek stopt*

*Muziek speelt* Esra Uysal-Tosun – Inspecteur afdeling Verpleging en Verzorging: Ik wil bijdragen aan de kwaliteit van zorg en dat kan bij de Inspectie heel goed. Somaira Sarmaat – Inspecteur afdeling Geestelijke Gezondheidszorg: We zijn met z'n allen bezig om elke dag de zorg in Nederland wel stukje bij stukje beter te maken. Senna Beugels – Senior Inspecteur afdeling Netwerkzorg & Preventie: Het leukste aan mijn werk vind ik het in gesprek gaan met mensen die zorg verlenen, maar bijvoorbeeld ook bestuurders. Somaira Sarmaat – Inspecteur afdeling Geestelijke Gezondheidszorg: Het is heel dynamisch, heel afwisselend. Je werkt mét mensen, vóór mensen. Esra Uysal-Tosun – Inspecteur afdeling Verpleging en Verzorging: Ik vind het belangrijk dat in Nederland iedereen kwalitatief goede zorg ontvangt en die kwaliteitsverbetering, die zien we ook. Dus daar wordt ik heel gelukkig van en daarom past het zo goed bij mij. Senna Beugels – Senior Inspecteur afdeling Netwerkzorg & Preventie: Er wordt tussen afdelingen veel samengewerkt op overkoepelende thema's, zoals bijvoorbeeld medicatieveiligheid of infectiepreventie. Somaira Sarmaat – Inspecteur afdeling Geestelijke Gezondheidszorg: Wat ik heel fijn vind aan m’n collega's is, omdat iedereen toch wel een verschillende achtergrond heeft, dat je naar de situatie kan kijken vanuit verschillende perspectieven. Senna Beugels – Senior Inspecteur afdeling Netwerkzorg & Preventie: Mensen die hier werken zijn zeker behulpzaam en open, heel deskundig. Maar er is ook zeker ruimte om een kop koffie met elkaar te drinken. Esra Uysal-Tosun – Inspecteur afdeling Verpleging en Verzorging: Ik heb ook diverse collega's, iedereen heeft een andere rugzak, andere ervaring en brengt iets anders op tafel. Senna Beugels – Senior Inspecteur afdeling Netwerkzorg & Preventie: Toen ik hier binnenkwam, kon ik eigenlijk al direct aan een opleiding beginnen. En ook intern worden er nog cursusmiddagen over verschillende onderwerpen georganiseerd. Somaira Sarmaat – Inspecteur afdeling Geestelijke Gezondheidszorg: Binnen de Inspectie kan je zeker wel groeien, er zijn zeker goede carrièremogelijkheden. Esra Uysal-Tosun – Inspecteur afdeling Verpleging en Verzorging: Je kan aangeven wat jou interesseert en wat jou leuk lijkt, maar ook heel leerzaam lijkt. Senna Beugels – Senior Inspecteur afdeling Netwerkzorg & Preventie: Wij zijn op zoek naar mensen die met een brede blik… Esra Uysal-Tosun – Inspecteur afdeling Verpleging en Verzorging: helpen ons toezicht uit te voeren en verder te ontwikkelen. Somaira Sarmaat – Inspecteur afdeling Geestelijke Gezondheidszorg: Solliciteer bij de IGJ. Logo Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verschijnt in beeld. Beeldtekst: Duidelijk. Onafhankelijk. Eerlijk. *Muziek stopt*

Vacatures IGJ

Onze vacatures staan op werkenvoornederland.nl. Daar is ook meer te vinden over de arbeidsvoorwaarden van de Rijksoverheid. Heb je vragen over werken bij de IGJ? Mail ons dan via vacatures@igj.nl.