Einde last onder dwangsom voor Papa Zorg in Den Haag

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de last onder dwangsom voor Papa Zorg beëindigd. Papa Zorg heeft de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.

Meter waarbij de wijzer op een groen vlak staat, wat einde maatregel betekent.
Beeld: ©IGJ

Dit was er aan de hand

In oktober 2022 gaf de inspectie Papa Zorg een aanwijzing. Binnen 4 maanden moest Papa Zorg de geconstateerde tekortkomingen wegnemen. Omdat de zorgaanbieder niet binnen de gestelde termijn hieraan voldeed, volgde er een last onder dwangsom.

Dit heeft Papa Zorg gedaan

De tekortkomingen zijn voldoende opgelost. Alle cliënten hebben nu een compleet en actueel zorgdossier. Ook heeft Papa Zorg een afspraken gemaakt voor het veilig geven van medicijnen. Die afspraken worden ook nagekomen. Daarnaast ziet de inspectie dat Papa Zorg klachten en (bijna)-incidenten en -fouten gebruikt voor het verbeteren van de zorg. Ook worden signalen van cliënten over de zorg van de zorgverleners in het wekelijkse teamoverleg besproken

Hoe nu verder?

Papa Zorg heeft binnen de gestelde termijn aan de last onder dwangsom voldaan. Daarom hoeft de zorgaanbieder geen geldbedrag te betalen. De inspectie blijft Papa Zorg in het reguliere toezicht volgen.

Papa Zorg B.V.

Den Haag

Documenten