Jezelf opzettelijk besmetten met het coronavirus? Doe het niet!

Het is gevaarlijk om jezelf met opzet te besmetten met het coronavirus. Daarmee breng je jezelf en anderen in gevaar. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is dan ook verontwaardigd over initiatieven die hiervoor de mogelijkheid bieden.

Het coronavirus is gevaarlijk. Je kunt er ernstig ziek van worden. En je kunt anderen besmetten, die op hun beurt ernstig ziek kunnen worden. Wie zichzelf besmet, brengt opzettelijk de publieke gezondheid in gevaar.

Marina Eckenhausen

Marina Eckenhausen, inspecteur-generaal:

Terwijl overal in de zorg keihard wordt gewerkt om zowel covidpatiënten als alle andere patiënten te helpen, zijn er dus blijkbaar organisaties die bewust het virus verder willen verspreiden. Ik vind dat ontluisterend. Het is een klap in het gezicht van iedereen die zich al ruimschoots anderhalf jaar inzet om de pandemie te bestrijden. En natuurlijk ook voor de nabestaanden van mensen die hun leven verloren hebben aan het coronavirus.

De inspectie is op de hoogte gebracht van een website die materiaal aanbiedt om jezelf opzettelijk te besmetten met het coronavirus. De inspectie zal deze website bekijken en onderzoeken of en welke vervolgstappen nodig zijn.