Coronatestservice in Badhoevedorp krijgt last onder dwangsom bij doorgaan met testen

De Coronatestservice in Badhoevedorp heeft ondanks een verbod, na 15 april nog zeker 12 coronatesten afgenomen. Dat heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd vastgesteld. De inspectie heeft daarom een last onder dwangsom opgelegd voor iedere volgende keer dat nog een coronatest wordt uitgevoerd.

Q-Comed zoals de coronatestservice in Badhoevedorp officieel heet, heeft de afgelopen maanden meerdere maatregelen gekregen van de IGJ. In de laatste maatregel is bepaald dat dit bedrijf vanaf 14 april geen enkele vorm van zorg mag verlenen of aanbieden die te maken heeft met testen op het coronavirus. Tijdens een bezoek van de inspectie op 23 april bleek dat er na de maatregel nog tenminste 12 coronatesten zijn aangeboden aan het laboratorium waarmee werd samengewerkt.

Volgens de bestuurder van de Coronatestservice gaat het om testen die bij het personeel zijn uitgevoerd. Maar dit is ook zorgverlening die te maken heeft met testen en is daarmee de aanwijzing overtreden. De IGJ heeft daarom een last onder dwangsom opgelegd om herhaling van deze overtreding te voorkomen. Iedere test die alsnog wordt uitgevoerd zal Q-Comed een bedrag van €25.000 kosten, met een maximumbedrag van €100.000.

Documenten

Last onder dwangsom Q-COMED B.V.