Rapport Buro3o en Stichting Zuiderbos, Rosmalen

In december 2023 voerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (hierna: IGJ) samen met de Inspectie van het Onderwijs (hierna: IvhO) toezicht uit bij het onderwijszorgarrangement van Buro3o en Stichting Zuiderbos, in Rosmalen. 

De IvhO en IGJ (hierna: inspecties) achten vso Zuiderbos College en Buro3o in staat binnen het OZA onderwijs en verantwoorde hulp van voldoende kwaliteit te bieden. De inspecties zien dat vso Zuiderbos College en Buro3o op deze locatie samen gericht aan de ontwikkeling van de jongeren werken. Er zijn twee verbeterpunten in het rapport beschreven. Buro3o en Zuiderbos geven aan dat ze naar aanleiding van dit rapport verbeteringen gaan doorvoeren. Naast de in het rapport aangegeven verbeterpunten, investeren Buro3o en Zuiderbos ook verder in kwaliteitsverbetering, zowel gezamenlijk als in de twee organisaties zelf. 

De inspecties zijn positief over de proactieve houding van Buro3o en Zuiderbos ten aanzien van het oppakken van de verbeterpunten. De inspecties volgen Buro3o en Zuiderbos verder vanuit het reguliere toezicht.