Zorgbureau de Puzzel bv

Zorgbureau de Puzzel bv (verder; de Puzzel) wil een toonaangevende zorgorganisatie en betekenisvolle onderneming zijn, die een bijdrage levert aan de kwaliteit van het leven van kinderen en jongvolwassenen met een beperking op verstandelijk en/of lichamelijk en psychisch gebied. De Puzzel biedt groepsopvang, logeeropvang en (kortdurende) ambulant hulp en heeft een woonvoorziening. De Puzzel beschikt over een WTZi-erkenning. In totaal verleent De Puzzel jaarlijks aan ca 100 cliënten zorg.

In augustus 2020 voerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd toezicht uit bij De Puzzel. Doel van het toezicht was om te bepalen of De Puzzel voldoet aan de randvoorwaarden om verantwoorde jeugdhulp te bieden. Aanleiding voor het toezicht waren signalen van financiële en bestuurlijke aard en het feit dat De Puzzel een onbekende aanbieder voor de inspectie was. De inspectie heeft daarom met name een onderzoek uitgevoerd naar aspecten van governance, bestuur en financiën in het thema Goed Bestuur.

De inspectie toetste vier normen uit het thema Goed Bestuur. Zorgbureau De Puzzel B.V. voldeed op het moment van het toezicht aan volledig aan twee van de vier normen uit het thema Goed Bestuur. Aan één norm voldeed de aanbieder grotendeels. De inspectie ziet hier ruimte voor verbetering:

  • De bestuurder richt de organisatie zodanig in dat deze redelijkerwijs leidt tot verantwoorde hulp.

De Puzzel dient met betrekking tot één norm verbetermaatregelen te nemen zodat volledig wordt voldaan aan de norm:

  • De bestuurder biedt jeugdigen en hun ouders de mogelijkheid voor hun individuele belangen op te komen.

De inspectie verwacht binnen drie maanden door de aanbieder te worden geïnformeerd over de genomen verbetermaatregelen.