Rapport El Futuro in Alphen aan den Rijn en Gouda

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Jongerenzorg El Futuro B.V. een aanwijzing gegeven.

De jeugdhulp die El Futuro biedt in Alphen aan den Rijn en Gouda brengt risico’s mee zich mee voor de jeugdigen. El Futuro moet binnen 3 maanden goede jeugdhulp bieden. Tot die tijd mag El Futuro geen nieuwe vragen van jeugdigen met een indicatie van de Jeugdwet aannemen.  

Reactie Jongerenzorg El Futuro op rapport IGJ

Jongerenzorg El Futuro betreft een woonconcept voor jongeren waarvoor geen passende woonplek bestond.

De missie van Jongerenzorg El Futuro is ook deze jongeren een passende woonplek aan te bieden. Jongerenzorg El Futuro is ervan overtuigd dat deze jongeren ook een veilige woonplek verdienen.

Het aanbieden van een woonplek in een open setting aan deze doelgroep brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Ook op het gebied van handelings- en begeleidingsmogelijkheden. Dit maakt dat Jongerenzorg El Futuro zich niet kan verenigen met de zienswijze van de IGJ.

Wij zijn als organisatie blijvend in ontwikkeling. Het IGJ-rapport zien wij als constructief en als een kans om door te groeien en te blijven ontwikkelen.

De door de IGJ geïndiceerde  verbetermaatregelen zijn reeds in gang gezet. Over het resultaat van dit proces zijn wij tevreden.

Wij zullen ons samen met de jongeren en alle overige betrokkenen blijven inzetten om de kwaliteit van de door ons geboden zorg te waarborgen.