Vragen over NEN 7510

Onze inspecteurs zien vaak dat zorgaanbieders hun informatiebeveiliging nog niet hebben opgezet volgens de wettelijke norm. Er zijn veel vragen over dit onderwerp. Daarom hebben we de belangrijkste voor u op een rijtje gezet. Deze informatie is vooral bedoeld voor bestuurders en verantwoordelijken voor informatiebeveiliging bij zorgaanbieders. Denk aan: hoofden ICT en security officers.

De gezondheidszorg is sterk afhankelijk van ICT en digitale producten, diensten en informatie. Tegelijk nemen de bedreigingen, zoals ransomware, toe. Informatiebeveiliging moet daarom op orde zijn. Verstoringen door problemen in de informatiebeveiliging of onverwachte gebeurtenissen, zoals stroomuitval, kunnen de continuïteit van zorg direct beïnvloeden. Ook kunnen gezondheidsgegevens lekken op het internet. Informatiebeveiliging is daarom een must.

De IGJ verwacht dan ook dat zorgaanbieders aantoonbaar werk maken van een managementsysteem voor informatiebeveiliging dat voldoet aan de wettelijke norm. En ook dat er een continuïteitsplan is en dat dit regelmatig getest wordt.

Vragen over wat de NEN 7510 is

Vragen over de NEN 7510 en uw organisatie

Vragen over het aantoonbaar voldoen aan NEN 7510

Vragen over het toezicht van de IGJ op de NEN 7510

Heeft u een andere vraag?

Staat uw vraag er niet bij, mail dan naar: nen7510@igj.nl