Samsung Electronics Co., Limited, FSCA- GM60_240404-1, Samsung GM60A (SEDECAL Mobile 3.1)

Samsung Electronics (Own Brand Labeler) is door Sedecal (Original Equipment Manufacturer) op de hoogte gebracht van een mogelijk veiligheidsprobleem in verband met de staalkabel die in de kolom van het Samsung GM60A (SEDECAL Mobile 3.1)-systeem is geïnstalleerd. De kolom ondersteunt het gewicht van de telescopische arm met de buiskop. Er zijn geen voorvallen op het terrein bekend. Er bestaat echter een potentieel risico op interferentie tussen de kabelaansluiting en het antivalbeveiligingssysteem (dat de arm blokkeert als de afgeknipte kabel niet goed werkt). De interferentie treedt op tussen de kabel en een metalen plaat van de armwagen vanwege de vorm van de gekrompen aansluitingen van de kabel.

Fabrikant: Samsung Electronics Co., Limited
Europees vertegenwoordiger: Samsung Electronics GmbH
Product: Samsung GM60A (SEDECAL Mobile 3.1)
Datum FSN: 18 april 2024

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.