Smiths Medical, FA2402-03, Cardinal Health Branded Monoject Syringe

Op 20 september 2023 heeft Cardinal Health een productcorrectie voor medische hulpmiddelen uitgevaardigd voor de Monoject Luer-Lockspuiten van het merk Cardinal Health vanwege aangetoonde herkennings- en compatibiliteitsproblemen met infusiepompen als gevolg van wijzigingen in de afmetingen van de spuiten. Als gevolg hiervan raadt Cardinal Health aan om deze spuiten niet te gebruiken op infusiepompen.

Fabrikant: Smiths Medical
Europees vertegenwoordiger: Smiths Medical Czech Republic a. s.
Product: Cardinal Health Branded Monoject Syringe
Datum FSN: 08-04-2024

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.