Siemens Healthcare GmbH, MR072/23/S, Over-ear headphones

In some cases, when lubricating grease is present within the headband of the over-ear headphones, it may cause visible, dot- or line-shaped, fat-isointense artifacts during head examinations only. These potential artifacts depend on the position of the headband, the amount of lubricating grease, as well as the sequence parameters used. This issue does not impact scans of other body regions.

Fabrikant: Siemens Healthcare GmbH
Product: Over-ear headphones
Datum FSN: 18 augustus 2023

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.