MED TRUST Handelsges.m.b.H., FSN-2023-01, Wellion LUNA TEST STRIPS 10 GLU

Re·call Wellion LUNA duo/trio meter sets and teststrips. During an unannounced audit by TUV Rheinland it was detected that the Wellion LUNA glucose teststrips, 10ct, with the LOT G20236040 were labelled with an incorrect expiration date (30.04.2023 instead of 30.04.2022).

Fabrikant: MED TRUST Handelsges.m.b.H.
Product: Wellion LUNA TEST STRIPS 10 GLU
Datum FSN: 24 januari 2023

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.