QIAGEN GmbH FSN_CI3026361- therascreen FGFR RGQ RT-PCR Kit

QIAGEN heeft een verhoogd voorvalpercentage vastgesteld van fout-positieve resultaten met de therascreen FGFR RGQ RT-PCR Kit partijnrs. 172017804 en 169046610. Voor een deel van de monsters met het algehele resultaat van monster 'FGFR Alteration Detected' (FGFR-afwijking gedetecteerd) is het resultaat mogelijke fout-positief.

Fabrikant: QIAGEN GmbH
Product: therascreen FGFR RGQ RT-PCR Kit
Datum FSN: 27-7-2022

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.