Stages

Vrije stageplaatsen bij de IGJ staan op werkenvoornederland.nl. Je bent van harte welkom om stage te komen lopen bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Wij bieden stages aan MBO-studenten, HBO-studenten en universitaire studenten. Het gaat om afstudeerplaatsen, afstudeeropdrachten of -onderzoeken. De stageduur varieert van een paar weken tot 1 jaar.

MBO-studenten, HBO-studenten en universitaire studenten krijgen bij een 40-urige werkweek een stagevergoeding van €635,00 bruto per maand.

Naast een stagevergoeding krijg je, bij een 40-urige werkweek op jaarbasis, 160 vakantie-uren. De hoogte van de stagevergoeding en het aantal vakantie-uren hangt af van je contracturen. Loop je korter dan een jaar stage of minder dan 40 uur per week, dan worden je vakantie-uren en je stagevergoeding naar rato berekend.

De periode van de stage, startdatum en het aantal uren per week worden bepaald in overleg met jou en de onderwijsinstelling.

Als je geen gebruik kunt maken van een studentenreisproduct, kun je een reiskostenvergoeding krijgen voor woonwerkverkeer.

Voor studenten die zich in de masterfase van hun academische opleiding bevinden duurt de stageperiode maximaal 6 maanden. Vooral masterstudenten gezondheidswetenschappen, sociale wetenschappen, verplegingswetenschappen en geneeskunde komen in aanmerking voor een stageplaats.

We willen jou graag kennis laten maken met de inspectie en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.