Stages

We willen jou graag kennis laten maken met de inspectie en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen! 

Je eerste ervaring opdoen bij IGJ zal je veel brengen. Naast de leuke leeromgeving waar je komt te werken, het grote netwerk dat je ontwikkelt en de interessante onderwerpen waar je aan mag werken, zal je ook daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de veilige zorg in Nederland. Je komt te werken in een organisatie met gemotiveerde collega’s die zich elke dag inzetten voor veilige zorg in Nederland. 

Tijdens je stage leer je onder begeleiding van collega’s van IGJ je opgedane kennis en ervaring vanuit de studie toe te passen in de praktijk. Je doet ervaring op in een dynamische omgeving waarin jouw ontwikkeling centraal staat. Je krijgt de ruimte om met jouw opdracht aan de slag te gaan. Wij begeleiden jou graag in je stageproces en denken met je mee wanneer je vastloopt. Niet alleen jij zal leren van jouw stage, ook wij leren graag van jou. Wij staan open voor jouw frisse blik en jouw recent opgedane kennis. 

Stageplaats

Je kunt op verschillende afdelingen stagelopen bij IGJ en met veel opleidingsrichtingen bij ons terecht. Veel stageplaatsen zijn toegespitst op de zorg. Bijvoorbeeld voor studenten gezondheidswetenschappen, sociale wetenschappen, bestuurskunde, gezondheidsrecht, verplegingswetenschappen en geneeskunde. Maar we hebben ook regelmatig stageplekken beschikbaar op bijvoorbeeld het gebied van ICT, HR en communicatie. 

Wij bieden zowel meeloopstages (praktijkstages) als onderzoeksstages aan voor studenten op het mbo, hbo of de universiteit.

Masterstudenten hebben de mogelijkheid om bij ons hun afstudeerstage te doen. De stageduur varieert van een paar weken tot 1 jaar. De periode van de stage, startdatum en het aantal uren per week worden bepaald in overleg met jou en de onderwijsinstelling.

Vergoeding en vakantiedagen

  • Mbo-, hbo-, en wo-studenten krijgen bij een 40-urige werkweek een stagevergoeding van €652,00 bruto per maand.
  • Naast een stagevergoeding krijg je, bij een 40-urige werkweek op jaarbasis, 160 vakantie-uren. 
  • Als je geen gebruik kunt maken van een studentenreisproduct, kun je een reiskostenvergoeding krijgen voor woon-werkverkeer.

De hoogte van de stagevergoeding en het aantal vakantie-uren hangt af van je contracturen. Loop je korter dan een jaar stage of minder dan 40 uur per week, dan worden je vakantie-uren en je stagevergoeding naar rato berekend.

Ben jij student op het mbo, hbo of de universiteit en ben jij op zoek naar een stageplaats? Bekijk hier de vrije stageplaatsen bij IGJ

Staat jouw stageplaats niet tussen onze vacatures of heb je vragen over stage lopen bij de IGJ? Mail ons dan via dienstpostbus P&O. Masterstudenten kunnen mailen via masterstages@igj.nl 

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd omarmt diversiteit.  We hebben behoefte aan een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, talenten en kennis. Zo zijn we op ons best en blijven we leren en verbeteren. Niet ondanks, maar dankzij verschillen.