Einde last onder dwangsom voor Nederlandse Zorg Centrum in Rijswijk

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de last onder dwangsom voor Nederlandse Zorg Centrum in Rijswijk beëindigd. Nederlandse Zorgcentrum heeft grotendeels aan de last voldaan.

Meter waarbij de wijzer op een groen vlak staat, wat einde maatregel betekent.
Beeld: ©IGJ

Dit was er aan de hand

Op 3 november 2023 legde de inspectie een last onder dwangsom op aan Nederlandse Zorg Centrum. Dit omdat de zorgaanbieder niet voldeed aan de plicht om informatie in te laten zien uit de dossiers van cliënten. De inspectie heeft die informatie nodig om te kunnen oordelen of Nederlandse Zorgcentrum goede zorg verleent. Nederlandse Zorg Centrum heeft binnen de gestelde termijn van de last onder dwangsom  alsnog bijna alle documenten aangeleverd.

Hoe nu verder?

Op 23 januari 2024 is de last onder dwangsom geëindigd. Nederlandse Zorg Centrum heeft van alle opgevraagde gegevens slechts een paar stukken niet aangeleverd. Dat maakt dat de inspectie ervoor kiest om de dwangsom niet in te vorderen.

Documenten

Einde last onder dwangsom Stichting Nederlandse Zorg Centrum, Rijswijk, januari 2024

Nederlandse Zorg Centrum

Rijswijk