Last onder dwangsom voor Nederlandse Zorg Centrum in Rijswijk

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting Nederlandse Zorg Centrum een last onder dwangsom opgelegd voor het niet in laten zien van informatie uit de dossiers van cliënten. De inspectie vroeg bij Nederlandse Zorg Centrum informatie over cliënten op. Nederlandse Zorg Centrum heeft de opgevraagde informatie niet volledig aangeleverd. 

Meter waarbij de wijzer op het rode vlak staat, wat een zware maatregel betekent
Beeld: ©IGJ

Dit is er aan de hand

Op 4 oktober 2023 bezocht de inspectie Nederlandse Zorg Centrum. Tijdens dit bezoek vroeg de inspectie informatie op over de cliënten van deze zorgaanbieder. De gevraagde informatie gaat onder andere over het aantal cliënten, het type zorg dat zij krijgen, zorgroutes en roosters. De inspectie heeft deze informatie nodig om te kunnen beoordelen of Nederlandse Zorg Centrum goede zorg verleent.

Na herhaalde verzoeken hiertoe ontving de inspectie slechts een deel van gevorderde informatie. Daarmee voldoet de zorgaanbieder niet aan de plicht om informatie in te laten zien uit de dossiers van cliënten.

Hoe nu verder?

Om af te dwingen dat Nederlandse Zorg Centrum alsnog de gevorderde informatie verstrekt, legt de inspectie een last onder dwangsom op van 10.000,- euro. Als de zorgaanbieder binnen 1 week aan de last voldoet, hoeft zij de dwangsom niet te betalen.

Documenten

Last onder dwangsom Stichting Nederlandse Zorg Centrum, Rijswijk, november 2023

Stichting Nederlandse Zorg Centrum

Rijswijk