Bevel: Zonnehoeve in Zeewolde CV moet de zorg stoppen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft zorgboerderij Zonnehoeve Zeewolde CV op dinsdag 5 maart een bevel opgelegd. Zonnehoeve Zeewolde CV moet per direct de zorg stoppen omdat er geen professionele begeleiding meer is. Daarmee is er een acuut risico voor de cliënten.

Meter waarbij de wijzer op het rode vlak staat, wat een zware maatregel betekent
Beeld: ©IGJ

Dit is er aan de hand

Op 21 november 2023 gaf de inspectie Zonnehoeve Zeewolde CV een aanwijzing. De zorgboerderij moest binnen 4 maanden voldoen aan de normen voor goede zorg. Het team dat tijdelijk zorg droeg voor de zorgverlening van Zonnehoeve Zeewolde CV liet weten op 4 maart 2024 te stoppen met het verlenen van zorg.
 

Op 5 maart 2024 bracht de inspectie een bezoek aan Zonnehoeve Zeewolde CV. Er was op dat moment geen professionele begeleiding door zorgverleners. Het was ook niet de verwachting dat er nog zorgverleners zouden worden ingezet. Dit betekent dat er een acuut gevaar is voor de veiligheid van de cliënten, die 24 uur per dag zorg nodig hebben.

Hoe nu verder?

Omdat de risico’s zo groot zijn legde de inspectie een bevel op. Zonnehoeve Zeewolde CV moest de zorgverlening onmiddellijk stoppen. Ook draagt de inspectie Zonnehoeve Zeewolde CV op om mee te werken aan een zorgvuldige overdracht van de cliënten aan een andere zorgaanbieder. Dit kan bijvoorbeeld door mee te werken aan het overdragen van cliëntdossiers. Een bevel duurt maximaal 7 dagen. Als het nodig is, kan het bevel verlengd worden. De inspectie volgt de naleving van het bevel nauwlettend.

Documenten

Bevel Zonnehoeve Zeewolde, maart 2024

Zonnehoeve Zeewolde CV

Zeewolde