Last onder dwangsom voor Zorgvilla Decor in Ede

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Zorgvilla Decor een last onder dwangsom opgelegd. Zorgvilla Decor, ook bekend onder de naam Cor&Debby Zorgverlening, biedt kleinschalige ouderenzorg in Ede. De zorgvilla voldoet niet aan de aanwijzing die de inspectie in januari oplegde. De cliëntenstop blijft van kracht.

Meter waarbij de wijzer op het rode vlak staat, wat een zware maatregel betekent
Beeld: ©IGJ

Dit is er aan de hand

Op 13 januari gaf de inspectie Decor voor de derde keer een aanwijzing. Die ook al een keer volgde op een last onder dwangsom. De zorg vertoonde opnieuw grote tekortkomingen. Daarom moest Zorgvilla Decor uiterlijk 2 mei voldoen aan de normen uit de aanwijzing. En mocht de zorgvilla geen nieuwe cliënten meer aannemen. De inspectie ziet nog steeds tekortkomingen.

Hoe nu verder

Omdat de aanwijzing uit januari onvoldoende is nageleefd, legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. De dwangsom is 2.000 euro voor iedere 2 weken dat Decor niet voldoet aan de gestelde eisen. Met een maximum van 6.000 euro. Als Decor voor 26 juli 2023 aan de last voldoet, hoeft de zorgvilla geen dwangsom te betalen. De cliëntenstop blijft van kracht tot door de inspectie is vastgesteld dat Decor aan de normen voor goede zorg voldoet.

Documenten

Zorgvilla Decor

Ede