Zorgvilla Decor te Ede stopt met het verlenen van zorg

De Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing en de last onder dwangsom voor Zorgvilla Decor (Cor&Debby Zorgverlening) beëindigd. Het lukte de zorgvilla in Ede niet om de zorg die zij bieden blijvend te verbeteren. Inmiddels heeft Zorgvilla Decor alle cliënten overgedragen en is zij gestopt met het verlenen van zorg. Daarom is ook het toezicht geëindigd. 

Meter waarbij de wijzer op een grijs vlak staat, wat einde maatregel betekent omdat de zorg is gestopt.
Beeld: ©IGJ

Dit was er aan de hand

Sinds 2019 houdt de inspectie nauwgezet toezicht op Decor. Op 13 januari 2023 gaf de inspectie voor de derde keer een aanwijzing. Ditmaal mocht de zorgvilla ook geen nieuwe cliënten meer aannemen. Desondanks lukte het de zorgvilla niet om de zorg blijvend te verbeteren. Om af te dwingen dat Decor alsnog aan de normen uit de aanwijzing zou voldoen legde de inspectie een last onder dwangsom op.

Dit heeft Decor gedaan

Tijdens de last onder dwangsom voerde Zorgvilla Decor een aantal verbeteringen door. Op sommige punten werd de kwaliteit van zorg tijdens de last onder dwangsom slechter. De inspectie kon er daarom niet op vertrouwen dat de ingezette verbeteringen ook blijvend tot goede en veilige zorg zouden leiden.
Naar aanleiding hiervan was de inspectie voornemens om een zware maatregel op te leggen. Namelijk dat Decor alle cliënten zorgvuldig moest overdragen aan andere zorgaanbieders. Op 3 oktober 2023 ontving de inspectie bericht dat Zorgvilla Decor gestopt is met het verlenen van zorg. Zorgvilla Decor heeft per 10 oktober alle cliënten overgeplaatst naar andere zorgaanbieders. Op 24 oktober ziet de inspectie dat er inderdaad geen cliënten meer verblijven bij de zorgvilla.

Hoe nu verder

Met het stoppen van verlenen van zorg door Zorgvilla Decor is Zorgvilla Decor niet langer een zorgaanbieder in de zin van de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg). Daarmee komen de aanwijzing en de last onder dwangsom te vervallen.

Zorgvilla Decor

Ede

Documenten