Einde last onder dwangsom voor Noord Zorgverlening in Rijswijk

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de last onder dwangsom voor Noord Zorgverlening  in Rijswijk beëindigd. Noord Zorgverlening heeft grotendeels aan de last voldaan.

Meter waarbij de wijzer op een groen vlak staat, wat einde maatregel betekent.
Beeld: ©IGJ

Dit was er aan de hand

Op 3 november 2023 legde de inspectie een last onder dwangsom op aan Noord Zorgverlening. Dit omdat de zorgaanbieder niet voldeed aan de plicht om informatie in te laten zien uit de dossiers van cliënten. De inspectie heeft die informatie nodig om te kunnen oordelen of Noord Zorgverlening goede zorg verleent. Noord Zorgverlening heeft binnen de gestelde termijn van de last onder dwangsom alsnog bijna alle documenten aangeleverd.

Hoe nu verder?

Op 23 januari 2024 is de last onder dwangsom geëindigd. Noord Zorgverlening heeft van alle opgevraagde gegevens slechts een paar stukken niet aangeleverd. Dat maakt dat de inspectie ervoor kiest om de dwangsom niet in te vorderen.

Documenten

Einde last onder dwangsom Stichting Noord Zorgverlening, Rijswijk, januari 2024

Noord Zorgverlening

Rijswijk