Aanwijzing voor Zeker met Zorg te Helmond

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Zeker met Zorg een aanwijzing gegeven. Zeker met Zorg biedt verpleging, verzorging en huishoudelijke hulp in Helmond en omgeving. De zorg die Zeker met Zorg biedt voldoet niet aan de normen voor goede zorg. Zeker met Zorg moet binnen 3 maanden aan de aanwijzing voldoen.

Meter waarbij de wijzer op het rode vlak staat, wat een zware maatregel betekent
Beeld: ©IGJ

Dit is er aan de hand

Op 7 november bezocht de inspectie Zeker met Zorg. Dit na een eerder bezoek in januari 2023. De inspectie ziet risico’s voor de veiligheid van cliënten. Zo heeft de inspectie zorgen over de personeelsbezetting. Er zijn onvoldoende zorgverleners om cliënten de noodzakelijke zorg te leveren. Daarnaast kan Zeker met Zorg niet aantonen dat zorgverleners die voorbehouden en risicovolle handelingen uitvoeren, daarvoor voldoende geschoold zijn. Ook worden medicijnen niet op de juiste wijze gegeven.

Hoe nu verder?

Door de ernst van de tekortkomingen legt de inspectie een aanwijzing op. Dat is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht maatregelen te nemen om de zorg te verbeteren. Zeker met Zorg moet uiterlijk 10 april 2024 voldoen aan de normen uit die aanwijzing.

Documenten

Kaart

Zeker met Zorg

Helmond