Last onder dwangsom voor Good for You in Rijswijk

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting Good for You een last onder dwangsom opgelegd voor het niet in laten zien van informatie uit de dossiers van cliënten. De inspectie vroeg bij Good for You informatie over cliënten op. Good for You heeft de opgevraagde informatie niet volledig aangeleverd.

Meter waarbij de wijzer op het rode vlak staat, wat een zware maatregel betekent
Beeld: ©IGJ

Dit is er aan de hand

Op 2 oktober 2023 bezocht de inspectie Good for You. Tijdens dit bezoek vroeg de inspectie informatie op over de cliënten van deze zorgaanbieder. De gevraagde informatie gaat onder andere over het aantal cliënten, het type zorg dat zij krijgen, zorgroutes en roosters. De inspectie heeft deze informatie nodig om te kunnen beoordelen of Good for You goede zorg verleent.

Na herhaalde verzoeken hiertoe ontving de inspectie slechts een deel van gevorderde informatie. Daarmee voldoet de zorgaanbieder niet aan de plicht om informatie in te laten zien uit de dossiers van cliënten.

Hoe nu verder?

Om af te dwingen dat Good for You alsnog de gevorderde informatie verstrekt, legt de inspectie een last onder dwangsom op van 10.000,- euro. Als de zorgaanbieder binnen 1 week aan de last voldoet, hoeft zij de dwangsom niet te betalen.

Documenten

Last onder dwangsom Stichting Good For You, 's Gravenhage, november 2023

Stichting Good for You

Rijswijk