Einde aanwijzing voor Herbergier Blerick uit Venlo

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing voor Herbergier Blerick uit Venlo beëindigd. Herbergier Blerick heeft afgelopen halfjaar de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.

Meter waarbij de wijzer op een groen vlak staat, wat einde maatregel betekent.
Beeld: ©IGJ

Dit was er aan de hand

Op 28 februari gaf de inspectie Herbergier Blerick een aanwijzing. Sinds 2021 zag de inspectie structurele tekortkomingen bij de zorgaanbieder. Zoals dat de deskundigheid van de zorgverleners niet aansloot bij de zorg die de cliënten nodig hadden. Het lukte Herbergier Blerick niet om verbeteringen door te voeren en vast te houden. 

Dit heeft Herbergier Blerick gedaan

Sinds 1 maart 2023 heeft Herbergier Blerick 2 nieuwe vennoten. Sindsdien zijn de nodige verbeteringen doorgevoerd. Zo hebben onder meer alle zorgverleners verschillende scholingen gevolgd. Nu sluit de kennis van de zorgverleners aan bij wat de cliënten nodig hebben. De vennoten laten kennis, kunde en verbeterkracht zien.

Hoe nu verder

Herbergier Berick voldoet hiermee aan de aanwijzing die door de inspectie was opgelegd. De inspectie blijft Herbergier Blerick in het reguliere toezicht volgen.

Herbergier Blerick

Venlo

Documenten